13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Zapomenuté heslo › Polévka z řapíkatého celeru

Název Množství a jednotka
celer řapíkatý 200 g
mrkev 3 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
brambory 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Zalijeme 1,5l vody, osolíme, přidáme 3/4 lžičky zázvoru, strouhneme muškátový oříšek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Na zbytku másla opražíme do světle růžova krupici, zředíme vodou nebo vývarem, klidně i z uzeného masa, vlijeme do polévky, přidáme masox a povaříme. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Krkovička na kapustičkách

Postup: Vepřovou krkovičku prošpikujeme slaninou, ze všech stran osolíme, potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...